Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Top 10 Xbox 360 Akció-Kaland játék

xbox 360 akció játékok

 

10. The Godfather: Part II

xbox 360 kaland játékok


A rázós első része után a The Godfather 2. része az akciót és a stratégiát ötvözi egy igazán figyelemre méltó filmes játékban, amely kiválóan érzékelteti, milyen érzés lehet egy maffiózó család fejének lenni. A folytatásban az eredeti játék számos játékélmény eleme visszatér, némelyik kibővítve és továbbfejlesztve.

Az első játékhoz hasonlóan a The Godfather II is egy harmadik személyű lövöldözős játék, amely egy nyitott világban játszódik, és mind a történetalapú, mind a mellékküldetésekben szerepel lövöldözés, verekedés és autóvezetés.

A "The Don's View" innovatív áttekintést nyújt a birodalmadról, emellett a The Godfather egyik csúcspontja pedig az, hogy a városba küldheted az embereidet, így nem kell részt venned az ütközetekben, elvégzik helyetted a piszkos munkát: A második rész kemény harcokkal és lebilincselő elbeszéléssekkel is büszkélkedhet, amely a Corleone-saga rajongóinak és újonnan érkezőknek egyaránt tetszeni fog.

 

 

9. Dead Rising 2

dead rising 2 xbox 360


Bár a harmadik résszel meglehetősen komoly fordulatot vett, a Dead Rising sorozatot a sajátos sötét humoráért és azért szeretjük, mert a játék nem hajlandó túl komolyan venni magát.

A játék öt évvel a Dead Rising után játszódik, egy Fortune City nevű Las Vegas-szerű üdülőhelyen. Chuck Greene, az egykori motokrossz bajnok Las Vegasban tartózkodott feleségével és lányával, amikor zombijárvány tört ki, és a várost elözönlötték. A felesége zombivá vált, és megfertőzte a lányukat, Katey-t. Chucknak és lányának sikerült elmenekülnie a városból, de ahhoz, hogy Kateyt megmentse, folyamatosan Zombrexet kellett szereznie neki.

A Dead Rising 2 számos új fegyvert és tárgyat hozott be, és a képernyőn megjelenő zombik száma is drámaian megnőtt, elérve akár a 7000-et, ami legalább tízszerese az eredetinek. Ez az egyik legnevetségesebb és legaddiktívabb túlélőhorror a játékvilágban.

 

 

8. Hitman: Blood Money

hitman blood money xbox 360


Ha helyesen játszod a Hitman: Blood Money-t, nem egy akciójáték lesz – mivel a játék nagy hangsúlyt fektet a lopakodásra, így a lassú, türelmes játékkal tudod a legnagyobb sikereket elérni. Ennek ellenére gyakran fogod azt tapasztalni, hogy a terveid felborulnak, és akár tetszik, akár nem, ki kell küzdened magad az ellenségek támadásai elől. Szerencsére a Hitman: Bloody Moneyban a lövöldözés és az akció ugyanolyan izgalmas és kifizetődő, mint a lassú, lopakodós játék stílus.

A történet a hivatásos bérgyilkos, 47-es ügynök életét követi nyomon, ahogyan azt az FBI egykori igazgatója vágóképekben elmeséli egy vele interjút készítő újságírónak. A kerekesszékbe kényszerült volt igazgató elmeséli, hogy az ügynöksége hogyan követte nyomon 47-et két éven keresztül. A játékban a 47-es egy sor küldetést kap. A legtöbb szinten pedig egy vagy több ember meggyilkolását kell végrehajtani. A küldetések teljesítésének módja azonban a játékoson múlik, és szinte mindig többféle módon lehet teljesíteni a küldetéseket. Szerintünk ez a legjobb része a sorozatnak.

 

 

7. BioShock Infinite

bioshock infinite xbox 360


A BioShock-sorozat 1912-ben játszódó kalandjátéka a játékost a tengerszint fölé emeli, és egy lenyűgözően megvalósított világban rejtélyes cselekményt és szórakoztató harcot kínál.

A játékos Booker DeWitt, egy kegyvesztett volt Pinkerton-ügynök szerepét alakítja. Booker azt a feladatot kapta, hogy találjon meg egy titokzatos és nagy hatalmú nőt, Elizabeth-et, akit születése óta bebörtönöztek. A történet a duó repülő városból történő menekülését követi végig.

Miközben megtanulod kihasználni a játék egyre bővülő fegyver- és képességarzenálját, magával ragad a felejthetetlen környezet és a karakterek összetettsége. A belső terekben az ellenséggel való közelharcra helyeződik a hangsúly, de a korábbi, Rapture részével ellentétben az Infinite környezete főként nyitott tereket tartalmaz, ahol a mesterlövészekre és a távolsági harcra összpontosít, akár tizenöt ellenséggel szemben is egyszerre.

 

 

6. Saints Row 2

saints row 2 xbox 360


„Öt év telt el azóta, hogy a Saints crew egykori csapata elárult téged. Állj bosszút a riválisokon, hogy újra Stilwater jogos királyává válj.”

- A doboza hátuljának leírása

A Saint's Row 2 a legjobb értelemben véve gonoszul szórakoztatóra és nevetségesre sikeredett. Fejlesztői a komikusabb hangvétel mellett döntöttek, hogy a játékot megkülönböztessék a Grand Theft Auto-sorozattól, amellyel az eredeti játékot a legtöbb kritikus összehasonlította a hasonló előzmények és játékelemek miatt.

Míg a Grand Theft Auto IV a bevándorlás és az amerikai álom összetett történetét mesélte el, addig a Saint's Row 2-ben hotdognak öltözhettél, és egy lángoló motorkerékpárral száguldozhattál egy mólón. Ez a játék a pusztítás egyik végtelenül szórakoztató játszótere az Xbox 360-on.

 

 

5. Dishonored

használt xbox 360 Dishonored


Egyszerűen fenomenális művészeti irányítással, egy igazán magával ragadó világgal és a harc, a lopakodás és a mágia példátlanul zökkenőmentes összekapcsolásával a Dishonored valóban az Xbox 360 egyik legjobb akció-kaland játéka.

A BioShock jegyeit is magán viselő steampunk-kaland emlékezetes karakterekkel és csodálatos szinkronszínészi játékkal büszkélkedhet, amely még mélyebbre vonz a játék titokzatos történetébe és kísértetiesen összetett világába.

„A bosszú mindent megold”

Marketing szlogen

A Dishonored a pestis sújtotta Dunwall városában játszódik, és Corvo Attano, egy császárnő utolsó testőrének történetét mutatjabe. Corvót a császárnő meggyilkolásával és lánya, Emily elrablásával vádolják, majd a császárnő bitorlója, Hiram Burrows hamisan bebörtönzi.

A kivégzés előestéjén Corvo megszökik a fogságból egy árnyékos csoport segítségével, akik a császárnő elleni merényletben részt vevőket akarják likvidálni, és visszahelyezni Emilyt a trónra. Corvo egy rettegett és hírhedt bérgyilkos szerepébe bújik, aki egyenként vadássza le a puccs tagjait - de hogy az igazságszolgáltatás vagy a bosszú a célja, az már más kérdés. A Dishonored többféle befejezést kínál, amelyek Corvo tetteitől és a játékos döntéseitől függnek a játék során.

 

 

4. Rise of the Tomb Raider

használt Rise of the Tomb Raider xbox 360


„Mi késztet valakit arra, hogy túlnyúljon az emberi tapasztalatok határain...., hogy szembenézzen az ismeretlennel? Gyermekként megkérdőjelezzük a körülöttünk lévő világot. Tanulunk, elfogadjuk, és fokozatosan elveszítjük a csodálkozás képességét. De vannak, akik nem - a felfedezők, az igazság keresői. Ezek az úttörők azok, akik meghatározzák az emberiség jövőjét.”

A Rise of the Tomb Raider epikus, idegfeszítő akcióval és lélegzetelállítóan gyönyörű környezetekkel teli játékban Lara Croft bőrébe bújhatsz, aki első expedícióján a halhatatlanság titkát keresi.

A lebilincselő történet, a kiváló grafika és a kiválóan kidolgozott játékmenet kétségkívül a Tomb Raider-sorozat egyik legjobb darabja, és emlékeztet minket arra, hogy Lara Croft miért is olyan nagy ikonikum.

 

 

3. Splinter Cell: Conviction

splinter cell conviction xbox 360


A Splinter Cell: Conviction zökkenőmentes és dinamikus játékmenetével Sam Fisher legjobb játékát hozza. Bár a játékban megvan a tűzerő ahhoz, hogy „kilőhesd” magad a bajból, ez a játék is inkább a lopakodásra épít, és ezzel jelentősen élvezetesebbé teszi a játékot.

Szökevény vagy, akire könyörtelenül vadászik az a kormány, amelyet korábban szolgáltál. Az egyetlen választásod, hogy improvizálj a túlélés érdekében. Megtapasztalhatod az improvizáción alapuló eredeti játékmenetet, amelyben a környezeted a legfőbb fegyvered.

Mindig résen kell lenned, és a változó helyzetekre menet közben kell reagálnod, valamint a környezetet és a körülötted lévő tömeget kell felhasználnod, hogy eltereld az ellenségeid figyelmét. Szökevényként a gyors gondolkodás és az alkalmazkodás elengedhetetlen ahhoz, hogy a helyzetet az előnyödre fordítsd.

A 100%-os adrenalint biztosító játékélmény rengeteg közelharc- és lövöldözős jelenetet tartalmaz.

A játék története két részre oszlik: A fő rész a játék egyjátékos kampánya, amelyben a játékos három évvel a Splinter Cell: Double Agent eseményei után Sam Fisher irányítását veszi át. A játék "Prológus" része eközben a többjátékos kooperatív módban érhető el, amelyben két játékos irányítja Archer és Kestrel ügynököket 10 nappal a kampány kezdete előtt.

 

 

2. Assassin's Creed IV: Black Flag

assassin's creed 4 black flag xbox 360


Az ikonikus játéksorozat formátumának és játékmenetének kalózos helyszínnel való ötvözése az egyik legjobb játékot hozta létre az Xbox 360-on, és minden bizonnyal az Assassin's Creed sorozat egyik csúcspontja.

A műfaj eme remekműve a sorozatból ismert, megszokott kiváló harcokat és magával ragadó történetet kínálja, de kiegészül egy csomó felfedezéssel - nincs is annál jobb, mint a nyílt tengerre szállni és új szigeteket felfedezni hűséges legénységeddel.

„Egyszer a királyért hajóztam. Engedelmeskedtem a jólétet és kiváltságokat élvező embereknek. De most, senki előtt nem hajlok meg. Az egyetlen esküm a legénységemé, és együtt vissza fogjuk szerezni, ami jogosan is minket illet. Vérrel és Acéllal fogjuk elérni a hatalmat. A kapitányok átkozni fogják zászlónkat, és a királyok rettegni fognak tőle. Amíg a birodalmak jólétet és gazdagságot biztosítanak, kiszáradásig fogjuk szívni a vérüket.”

Az Assassin's Creed IV: Black Flag "Under The Black Flag" Előzeteséből, Edward Kenway

A Black Flag 1715-ben kezdődik, nem sokkal a spanyol örökösödési háború után. A játékos egy fiatal és bátor kalózhajó kapitánya, Edward Kenway, aki részt vesz a templomosok és az asszaszinok közötti örök háborúban.

Hősödnek olyan veszélyeknek kell ellenállnia, amelyek elpusztíthatnak mindent, amit a kalózok elértek. Edward-ot templomosokkal való harcra képezték ki, akik egy titokzatos helyet akarnak megtalálni, amely a pletykák szerint olyan hatalmat rejt, amely az egész világ felett átveheti az uralmat.

Története, akárcsak a sorozat korábbi részeiben, valós szereplőkre és történelmi eseményekre is utal. Ennek köszönhetően olyan híres kalózokkal találkozhatunk, mint a Feketeszakáll néven ismert Edward Teach, Benjamin Hornigold vagy Charles Vane.

A Ubisoft több gyűjtői kiadást is megjelentetett az Assassin's Creed IV: Black Flaghez.

 

 

1. Crackdown

crackdown xbox 360


A Crackdownban háztetőről háztetőre ugrálhatsz Pacific City égboltján, egy bűnözéssel teli város játszóterébe csöppenve, ahol bármi használható fegyverként, a saját igazságszolgáltatási stílusod érvényesítéshez pedig minden szükséges eszközzel rendelkezel.

A játékos egy kiborg ügynököt irányít, akinek az a feladata, hogy szisztematikusan felszámolja 3 bűnbanda fővezérét és az ő bűnszövetkezeteiket.

Spoiler figyelmeztetés!

Miután mindhárom bandát teljesen kiirtották, a játék záró vágóképében az igazgató felfedi az ügynök előtt, hogy az ügynökség cselekedeteinek mi volt a valódi szándéka: az ügynökség titokban felhatalmazta a három bandát, hogy uralják és félelmet keltsenek Pacific City lakosaiban, és így a városnak szüksége legyen az ügynökségre, így elérve a lakosság elfogadottságát amikor átvették a hatalmat. Az Ügynökség igazgatójának szavai arra utalnak, hogy az Ügynökség ezt a tervet a világ más városaiban is meg fogja ismételni, hogy létrehozza az Új Világrendet.

A teljesen túlzó akcióktól és pusztítható környezettől hemzsegő Crackdown kétségtelenül az Xbox 360 egyik csúcspontja, amely még ma is ugyanolyan jól játszható mint valaha.

 

 

Neked hogyan nézne ki a Top 10-es listád? Írd meg nekünk kommentben!